Kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata

A kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata az alábbi rendelet értelmében meghatározott időszakonként kötelező:

…kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon évenként szerelői ellenőrzéssel…” kell eleget tenni a villamos gépeket üzembetartó vállalatnak, vállalkozásnak.

  • Villamos kéziszerszámnak minősül az az erősáramú berendezés, melyet a munkavégzés alkalmával kézben tartunk. Tehát a kézi fúrógép, és az egykezes sarokcsiszoló igen, de nem minősül kéziszerszámnak az oszlopos fúrógép, vagy az asztali köszörű.
  • Munkaterületen, illetve műhelyben üzem közben áthelyezhető berendezéseket a rendelet ugyan nem kötelezi vizsgálatra, de célszerű az időszakos éves felülvizsgálat alkalmával ellenőriztetni. Pl: betonkeverő, munkapados gyors daraboló, tégladaraboló, stb.
  • Ugyanakkor mind érintésvédelmi, mind a fentiek értelmében a hegesztőgépeket is felül kell vizsgálni, a berendezésekre előírt többlet vizsgálatokkal.
Szokványos kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata

Szokványos kéziszerszámok

kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata - Üzem közben áthelyezhető berendezés

Üzem közben áthelyezhető berendezés

kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata - Üzem közben áthelyezhető készülék

Üzem közben áthelyezhető berendezés

Forduljon hozzánk bizalommal, ha érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálatra van szüksége. Mind az új, mind az üzembe-helyezés előtti, közhasználatban “nullás” felülvizsgálat elvégeztetésében.